winterbanden prijzen

Winterbanden prijzen kunnen enorm ver uit elkaar liggen. Dit komt omdat de markt van de autobanden in het algemeen enorm omvangrijk is. Vele merken concurreren met elkaar. Bekende topmerken strijden om de beste winterband, mindere merken willen dan weer goed scoren door goedkope winterbanden aan te bieden. De prijs van een winterband is van enorm veel zaken afhankelijk, maar gelukkig bestaan er al webwinkels die snel uw keuze filteren tussen het overaanbod. Enkel zo kun je snel de prijzen van winterbanden vergelijken. Waarvan zijn de winterbanden prijzen afhankelijk?

  • bandenmaat
  • plaats aankoop
  • tijdstip aankoop
  • bandenmerk
  • type band per merk
  • staat van de band
  • Prijs winterband volgens bandenmaat.

In een ander artikel op winterbanden-prijzen.be, bandenmaat winterbanden, bespreken we dat niet iedere autoband gelijk is. Logisch ook met die vele automerken. Autobanden bestaan uit diverse breedtes, hoogtes en soorten. Bij de aankoop van nieuwe autobanden dien je dus zeker de code te bekijken op de flank van de band. Daarop staat precies over welk type band het gaat. Als je online op zoek gaat om winterbanden te kopen, dan kun je vaak op sites die specifieke code van de bandenmaat invullen. Zo zie je onmiddellijk of een bedrijf uw winterband in voorraad heeft en de prijzen van winterbanden staan er dan ook handig bij vermeld.


Nu een eerste prijsverschil tussen winterbanden is dan ook te wijten aan die bandenmaat. Wij deden even snel de test op winterbandencollectief: een smalle winterband van het merk Continental kost per stuk zo’n €62, terwijl een bredere band van hetzelfde merk al snel €202 kost. Een wereld van verschil, maar dat is ook logisch te verklaren. Hoe groter en breder uw autobanden zijn, hoe meer rubber erin verwerkt zit, dus hoe hoger de prijs. Rijd je met een kleine stadswagen, dan zullen de kosten voor een nieuw setje banden veel lager liggen dan wanneer je met een grote terreinwagen rijdt. Dus winterbanden prijzen kunnen volgens de bandenmaat al enorm verschillen. Een gemiddelde algemene prijs voor winterbanden bestaat dan ook niet. Wel kun je al snel een prijzenvergelijking tussen verschillende merken van winterbanden maken wanneer je over één soort bandenmaat spreekt.

  • Eenvoudig goedkope winterbanden vinden!

Er zijn twee manieren om aan winterbanden te geraken: ga langs bij een autobandencentrale of koop online winterbanden aan. Bij de autobandencentrale in de buurt kun je snel en gemakkelijk om raad en advies vragen. Ook bieden ze vaak een goede dienstverlening aan. Toch kunnen er nadelen kleven aan autobandencentrales. Zo beschikken ze vaak maar over bepaalde merken en types winterbanden. Winterbanden te koop online beschikt meestal niet over beperkte voorraden. Ieder merk van autoband of winterband specifiek kun je er wel vinden. Nadeel hierbij is dan dat men vaak de winterbanden opstuurt zonder verdere dienstverlening. Tussen online winterbanden bestellen en naar een autobandencentrale gaan, is het wat wikken en wegen. Weet gewoon op voorhand wat je van de zaak kunt verwachten. Zo is de onlineshop voor winterbanden, autobandencollectief, enorm goed. Nadeel is dan wel dat men geen vestigingen in België heeft. Men stuurt de gekochte winterbanden wel gratis naar uw huis, maar dat is het dan ook. Online shops beschikken vaak over vele soorten winterbanden, maar hun diensten zijn dan soms beperkt.
Goedkope winterbanden vinden hangt dus ook wat af van de manier van zoeken naar winterbanden. Een goede methode is online eens kijken naar de prijs per winterband. Zo weet je al wat voor vlees in de kuip ligt. Je kunt dan nog naar een bandencentrale gaan in de buurt of bestel gewoon voor het gemak winterbanden online.

Winterbanden prijzen kun je snel in een overzicht zien op de volgende site: autobandencollectief.be. Vul bovenaan de gegevens van de bandenmaat in en klik op ‘zoeken’. Daarna zie je de beschikbare soorten winterbanden volgens uw bandenmaat. Een handige prijslijst met autobanden wordt weergegeven op het scherm. Het merk staat erop van de winterbanden en het specifieke type. De prijs staat ook handig vermeld en zo zie je in een vingerknip wat de goedkope banden zijn en de iets duurdere. Prijzen van winterbanden in een handige lijst kun je ook vinden op autobandenmarkt.be. Deze site heeft nog een extra keuzemogelijkheid, je kunt namelijk een prijsklasse selecteren. In die klasse zitten onder andere de volgende mogelijkheden: beste aanbeveling, topmerken, goedkope kwaliteitsbanden, … Zo kun je al wat specifieker zoeken naar eventuele goedkope winterbanden.

  • Tweedehands winterbanden op de kop tikken.

De prijs van een winterband kan naast de bandenmaat, plaats van aankoop, bandenmerk en bandentype ook nog afhangen van de staat van de band. Tweedehands winterbanden zijn namelijk ook te vinden op het internet. Hoewel het niet altijd eenvoudig is om winterbanden tweedehands te kopen. Zo moet de bandenmaat perfect overeen komen met uw wagen. Ook moet de kwaliteit nog volledig in orde zijn van de banden. Probeer dus voor de aankoop van tweedehands winterbanden de winterbanden eens te controleren op slijt en de diepte van de groeven. Toch worden vaak nieuwe winterbanden te koop aangeboden op tweedehandssites. Die nieuwe winterbanden zijn vaak van stocks uit garages. De setjes zijn dan misschien een jaar oud, toch kunnen ze nog zo goed als nieuw zijn. Dergelijke tweedehands winterbanden kopen is dan ook enorm voordelig, wel moet je wat geduld hebben bij uw zoektocht ernaar.

De winterbanden prijzen zijn zo te zien van vele factoren afhankelijk, weet dus op voorhand wat je precies wenst en ga dan grondig op zoek naar de juiste winterbanden. Koop niet lukraak winterbanden zonder enige voorkennis van de prijsklasse per winterbanden. Het aanbod is zodanig groot voor de autobanden, dat iedereen er wel zijn keuze vindt. Weet ook dat algemeen genomen een winterband goedkoper is in de zomermaanden. Koop je winterbanden in de zomer dan kun je er wel voordeel uit halen. In de zomer is de vraag veel lager en dus het aanbod aanzienlijk. Naast de prijzen van winterbanden in de zomer is er nog een voordeel aan om zo vroeg winterbanden te kopen. Je speelt namelijk veilig door winterbanden vroeg aan te schaffen. Als de vraag tijdens de winter hoog wordt, kan de voorraad soms uitgeput geraken van winterbanden. Vroege kopers die weten wat ze willen, zijn vaak de slimste kopers.

Tags: , , , , , , ,