winterbanden opbergen

Wie van plan is om winterbanden te kopen, moet er rekening mee houden dat je tweemaal per jaar de juiste banden aan de wagen moet voorzien. Die wisseling van banden kun je op twee mogelijke manieren doen. Wat wel telkens hetzelfde blijft, is dat je ieder seizoen met vier autobanden over zit. Winterbanden opbergen in een bandencentrale is geen probleem tegen een kleine prijs. Heb je zelf plaats, stockeer uw winterbanden dan beter thuis. Let wel op hoe je dat precies doet. Daarom hieronder enkele tips om winterbanden juist te bewaren thuis.

  • Winterbanden wisselen, dat kun je zelf!

Winterbanden wisselen met zomerbanden kan op twee manieren. Of je behoudt vier velgen van uw wagen, maar je hebt dan vier winterbanden en vier zomerbanden. Of je voorziet zowel de zomerbanden als de winterbanden van velgen. Die laatste optie wordt het vaakst gedaan. Velgen zijn natuurlijk een meerprijs bij aankoop, maar de winterbanden wisselen gaat stukken sneller en goedkoper. (Op zoek naar winterbanden met velg? Bekijk dan eens de volgende site: velgenshop.nl) Meer nog, je kunt het in principe zelf doen. Met een krik onder de wagen, kun je thuis gratis uw winterbanden wisselen. Toch niet te vinden voor deze zware klus, dan kun je gewoon naar een bandencentrale gaan om daar de banden te laten wisselen.
Nu wanneer winterbanden wisselen? Een handig trucje is de volgende: wissel de juiste banden aan uw wagen rond het tijdstip dat je uw uurwerk moet verdraaien naar het zomeruur of winteruur. Zo kun je een specifiek moment onthouden in het jaar. Enkel zo liggen beide soorten autobanden even lang op de wagen. Als de zomerbanden nu enkele weken een temperatuur moeten trotseren rond het nulpunt, dan is dat zo erg nog niet. Probeer gewoon een vast tijdstip uit te kiezen om de winterbanden te wisselen.

  • Winterbanden opbergen, weet hoe het moet.

Wie aan een verhaal begint met winterbanden weet dus telkens dat je met 4 banden en eventueel velgen over zult staan. Deze vier zomerbanden of winterbanden nemen enorm veel plaats in beslag. Vaak hangt de garage al vol met rekjes en ladders of staan de tuinhuizen vol met bloempotten. Geen winterbanden kopen omdat je geen plaats hebt om de zomerbanden te bewaren, dat is geen excuus.
Tegenwoordig kun je bij de bandencentrale terecht voor de stockage van uw autobanden. Grote bandencentrales beschikken over een groot magazijn met vele rekken. Uw zomerbanden of winterbanden opbergen kan voor een klein prijsje geschieden. Tegen ongeveer 20 euro kun je al vier banden opbergen per seizoen. Extra voordelen bieden de magazijnen van de bandencentrales vaak. De banden worden enkel op een juiste positie bewaard. Tevens heerst in het magazijn een perfecte temperatuur en luchtvochtigheidsgraad. Dit om de kwaliteiten van de winterbanden en zomerbanden te bewaren. Vaak zijn uw banden die niet aan uw wagen bevestigd zijn nog eens extra verzekerd tegen eventuele schade en diefstal in het magazijn.

Toch plaats over om de overgebleven banden thuis te bewaren? Doe het dan op de juiste manier. Dit om de fysieke eigenschappen van de waardevolle banden niet te degraderen. Plaats dus de winterbanden op een droge, donkere en koele plaats. De positie hoe je de zomerbanden of winterbanden stockeert is ook van belang.

  • Zomerbanden of winterbanden met velg kun je aan een haak laten hangen aan het plafond of je stapelt ze op elkaar. Plaats ze niet naast elkaar op de grond.
  • Autobanden zonder velg positioneer je net het tegenovergestelde als hierboven. Dus niet aan een haak en stapel de overgebleven autobanden ook niet op elkaar, maar in dit geval kun je ze wel naast elkaar plaatsen op de grond.

Winterbanden wisselen doe je dus best op een vast moment, enkel zo vergeet je niet om ze te wisselen. Met winterbanden de zomer doorbrengen, kan nog zwaardere gevolgen hebben voor uw winterbanden dan met zomerbanden de winter doorbrengen. Ook zo hoef je niet telkens het weerbericht te volgen, want als men een koude periode voorspelt in de herfst dan staan de bandencentrales vol met mensen die snel hun winterbanden willen monteren. Dus zo’n momenten afwachten heeft ook geen zin. Zelf winterbanden opbergen na de wissel, kan perfect thuis gebeuren. Hoewel de bandencentrales ook opbergdiensten aanbieden voor winterbanden, kun je uw overgebleven autobanden gratis opbergen thuis. Doe dit wel volgens de juiste regels, afhankelijk of je winterbanden met velg hebt of zonder velg hebt. Enkel zo behoud je de beste kwaliteit in uw autobanden en heeft u er langer genieten van.

Tags: , , , , ,