winterbanden huren

Verkies je om winterbanden aan uw wagen te monteren, maar je weet geen blijf met de vier overgebleven zomerbanden? Dan kun je met drie oplossingen komen: winterbanden huren, winterbanden opbergen of gewoon geen winterbanden kopen. Die laatste optie is sowieso al uit te sluiten. Winterbanden horen nu eenmaal aan de wagen tussen oktober en april. Meer uitleg volgt omtrent de verhuur van winterbanden en over winterbanden stockeren bij bandencentrales.

Winterbanden huren in plaats van eigen winterbanden kopen.

Wel deze optie kan je wel eens duur te staan komen. De markt van de verhuur van winterbanden is enorm klein en dat zie je duidelijk aan de verhuurprijzen van de banden. Na 1 maand huren van winterbanden, kun je al een eigen setje winterbanden kopen. Dus bedrijven die winterbanden te huur aanbieden, vragen enorm veel geld. Ze maken zich sterk door reclame te maken voor mensen die naar landen op reis gaan waar winterbanden verplicht zijn. Zo zijn winterbanden in Duitsland verplicht bij winterse weeromstandigheden.
Voor één of twee weken biedt men winterbanden te huur aan. Maar iedereen die een beetje logisch nadenkt, zal toch gewoon een setje winterbanden kopen. Je moet wel direct wat meer geld ophoesten, maar wetende dat je veel goedkoper uitkomt dan door winterbanden te huren, dan is de keuze snel gemaakt. Wens je toch nog steeds op reis te gaan naar landen waar winterbanden verplicht zijn (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk), maar je wilt echt geen eigen winterbanden kopen? Denk dan eens om met de trein op reis te gaan of met een bus. Vele skitreinen worden in de winter ingezet en bussen rijden rechtstreeks naar het hotel aan een skigebied. Een risico nemen om met zomerbanden een dergelijk land binnen te rijden is groot, want politie controleert namelijk de banden. De buitenlandse nummerplaten worden dan ook snel herkent.

Toch winterbanden huren?

Voor wie winterbanden huren toch voordelig kan zijn, zijn voor mensen die in een subtropisch klimaat wonen en toch graag een week op skiverlof willen gaan. Als in uw land een klimaat heerst met enorm zachte winters waarbij je niet hoeft te denken aan winterbanden, dan kan een setje winterbanden huren voordelig uitkomen. Wat kun je verwachten van een bedrijf dat winterbanden te huur aanbiedt:

  • monteren van de juiste banden
  • de wagen balanceren
  • tijdens huurperiode de zomerbanden bewaren
  • juiste bandenmaat en bandenspanning

Moraal van het verhaal, verhuur winterbanden is duur. Winterbanden huren kost enorm veel geld. Enkel voor extreme gevallen kan het goedkoper uitkomen, maar het is dus aangewezen om over een eigen setje winterbanden te beschikken. De overgebleven banden kun je tegenwoordig handig laten opbergen bij uw bandencentrale en dit voor een kleine en realistische prijs.

Tags: , , , ,